Tweede deel van docuserie over De Hospicegroep op televisie

Hospicewoning Foto: Studio Alphen
Wil van der Eng Foto: Studio Alphen
Wilma van Vliet Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf donderdagavond zendt Studio Alphen het tweede deel van de documentaireserie De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde uit op televisie. Medewerkers en vrijwilligers van De Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop komen aan het woord over hun werkzaamheden bij de stichting en de nieuwe hospicewoning aan de Lupinesingel.

Vrijwilligers Wilma van Vliet en Wil van der Eng vertellen over hun werkzaamheden bij De Hospicegroep. Volgens Van der Eng kan iedereen vrijwilliger worden bij de hospice. 'Je moet wel weten en accepteren dat mensen dood gaan. Maar goed, dat heeft naar mijn idee ook te maken met hoe je zelf in het leven staat. Hoe je al dan niet de dood hebt geaccepteerd als iets dat onontkoombaar is.'

Met de nieuwe hospicewoning, die vanaf 13 juni in gebruik wordt genomen, verdubbelt De Hospicegroep het aantal gastenkamers naar zes. 'We zien nu wel de klussen die op ons afkomen om de nieuwe woning ook zo mooi in stand te houden. Daar kunnen we echt nieuwe vrijwilligers bij gebruiken', benadrukt Corine Passchier die werkzaam is als coördinator bij de stichting.

Docuserie

Het tweede deel van de documentaireserie is vanaf donderdagavond om 19.05 uur te zien op televisie, de uitzending wordt daarna ieder uur herhaald tot en met maandagochtend. De uitzending is ook onder dit artikel te bekijken.

De eerste uitzending van De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde is inmiddels al uitgezonden op televisie, die uitzending is ook online te bekijken. Het derde deel wordt uitgezonden vanaf donderdagavond 6 juni.

Lees ook: De Hospicegroep houdt twee open dagen in nieuwe hospicewoning