Uitdagingen AVV Alphen: spelplezier moet terug, zware blessure door gevaarlijk hoofdveld

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Die jongens hebben een rotseizoen achter de rug. Het plezier moet zo snel mogelijk terugkomen en ik denk dat we daar al aardig in zijn geslaagd.' Dat is het enige dat Rob de Lange kwijt wil over vorig seizoen. De oefenmeester is overgekomen van Zwammerdam en heeft het stokje overgenomen van Rob Wolsleger. Een aantal enfant terrible's is weg bij de club.

In de basisopstelling van AVV Alphen bij de bekerwedstrijd afgelopen zondag stonden slechts vier spelers van vorig seizoen. 'Als team moet je goed samenwerken. Ik heb een hekel aan individuele spelers, de teamprestatie staat bovenaan.' De Alphenaren eindigden vorig seizoen stijf onderaan in de tweede klasse.

Aan De Lange de taak om na de eerste seizoenshelft bij de beste zes te staan. In dat geval gaat Alphen door naar de promotiepoule in de zondag-3e Klasse A, anders is Alphen veroordeeld tot de degradatieafdeling. 'Je bent aan je stand verplicht om bij de eerste zes te eindigen. Maar ik weet niet hoe zwaar de competitie is. Je wil met een nieuw team niet voor de onderste plekken gaan voetballen', aldus De Lange.

Het artikel gaat verder onder dit interview met Rob de Lange 

Een van de nieuwe spelers van Alphen is Daniël van Leeuwen. De spits keert terug naar Alphen. Hij koos er bewust voor om met Rob de Lange mee te gaan van Zwammerdam naar Alphen. 'Ik kan het goed met Rob vinden, zijn trainingsstoffen zijn goed. Ik heb ook gesproken in mijn nieuwe woonplaats Roelofarendsveen met DOSR, maar ik heb bewust voor Alphen gekozen', zegt Van Leeuwen.

'We spelen best goed, het team is jong en gretig. Ik kan een ervaring bijbrengen. Daar kunnen de jongens zich aan optrekken. Het team wordt iedere week sterker', duidt Van Leeuwen de oefen- en bekerperiode. Wat hij verwacht van het seizoen? 'Voordat we begonnen had ik gedacht dat we tiende zouden worden. Maar nu zou ik ons zeker bij de beste acht willen scharen.' Zesde? 'Dat durf ik nog niet te beloven.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Daniël van Leeuwen 

In ieder geval in september en oktober werkt Alphen zijn thuiswedstrijden af op het hoofdveld van Alphia. 'De aanleg van ons nieuwe kunstgrasveld loopt vertraging op', meldt voorzitter Cindy van Baarle. En omdat de gemeente Alphen in de zomermaanden geen onderhoud heeft gepleegd aan het hoofdveld, kan de hoofdmacht er niet op spelen.

De doelgebieden zitten vol met kuilen. Aanwinst Kevin de Ruiter is tijdens een training in zo'n gat gestapt. Door een zware blessure kan hij de rest van het seizoen niet meer voetballen. De van Zwammerdam overgekomen voetballer heeft zijn kruisband gescheurd. 'Als alles volgens planning verloopt, is het kunstgras er eind oktober', aldus Van Baarle.

Het artikel gaat verder onder dit interview met Cindy van Baarle

Op zaterdag 22 en zondag 23 september begint de competitie voor de voetbalclubs uit de gemeente Alphen. De eerste drie weekenden van deze maand staan in het teken van bekervoetbal. Studio Alphen beschouwt gedurende drie weken met alle clubs voor op de nieuwe competitie.

Klik op de namen van deze clubs om de voorbeschouwingen van AarlanderveenAlphenAlphense Boys ZaterdagAlphense Boys ZondagAlphiaARCBernardusBSC '68FloreantHazerswoudse BoysKoudekerk en Zwammerdam te lezen.

Onderaan dit artikel kun je alle interviews over het nieuwe seizoen van Alphen beluisteren