Uitgaanstips van de week: festival en optreden internationaal bekende zangeres

Foto: Theater Parkvilla

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Komend weekend is er weer een aantal activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie Khabbaz in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente. Deze week treedt een internationaal bekende zangeres op. Ook is er een festival en een lunchconcert.

Bij de Nieuwe Muziekschool vindt op vrijdag 12 juli een concert plaats van zangeres Eline Welle en pianist Charlie Bo Meijering. Tijdens deze zogeheten Zomeravond Liedrecital brengen ze romantische liederen tot leven in de intieme setting van de aula in het Oude Raadhuis. Welle is mezzosopraan en treedt zowel landelijk als internationaal op waarbij ze onder andere opera en in kamermuziek-setting zingt. Daarnaast is ze ook zangdocent bij de Nieuwe Muziekschool.

In de Alphense Adventskerk staat zaterdag 13 juli een lunchconcert op het programma. Dit orgelconcert is onderdeel van de Alphense orgelzomer waar vier kerken aan deelnemen uit Alphen aan den Rijn. De reeks orgelconcerten is vorige week gestart in de Oudhoornse kerk. Aanstaande zaterdag is er een concert op het Steinmeyerorgel door André Weerheim, een jonge student van Simon Stelling. Hij speelt muziek van Johann Sebastian Bach. De entree is gratis.

Kinderfestival in Park Rijnstroom

Als dat nog niet genoeg als muziek in de oren klinkt, dan toveren we nog een konijn uit de hoge hoed. Er is namelijk nog een kinderfestival in Park Rijnstroom bij Parkvilla. Op zondag 14 juli kunnen kinderen vanaf twee jaar van alles beleven bij het festival Konijn aan de Rijn. Zo zijn er theatervoorstellingen, creatieve workshops, een hoorspel, kinderfilms en je kunt jezelf laten schminken.

Tijdens het speciale festival voor kinderen zijn er twee theatervoorstellingen: Wortel en Molletje Bim. Wortel is een vrolijke, humoristische poppenkastvoorstelling die wordt gespeeld door het theatergezelschap De Vliegende Koffer. Molletje Bim is een avontuurlijke, muzikale voorstelling over vriendschap en moed die wordt gespeeld door theatergroep Koekla.

Daarnaast brengt de robot Tetra-Tinus een bezoek aan het festival. Na het maken van een kleurplaat kun je zien hoe de robot het uiterlijk aanneemt dat je net hebt verzonnen. Bij het hoorspel Wie zijn de konijnenvriendjes wordt er gezongen, bewogen en met instrumenten gespeeld. Het festival is gratis en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: drie festivals en dansoptreden van studio dat EK won