Uitgaanstips van de week: Muziekfestival in Koudekerk aan den Rijn en toneelstuk over operaster

Foto: Jean-Paul Karting

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Er is komende week weer genoeg te doen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Een muziekfestival, een toneelstuk met een operaster en een Spaanse cellist die optreedt in de bibliotheek. Kortom, genoeg cultuur dus. Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz vertelt iedere woensdag in De Ochtendshow wat er tijdens het weekend te doen is in de gemeente.

In de foyer van Parkvilla is vanaf woensdagavond 12 juni de expositie LEF (Let’s Embrace Freedom) te zien. Voor het thema acceptatie en respect wil fotograaf Henk Veldhuizen met zijn foto’s laten zien hoe mooi het is als je je vrij voelt om jezelf te zijn. Hij vertelt over de expositie, waarna de filmklassieker Orlando wordt vertoond: een bewerking van de klassieke roman van Virginia Woolf over een dichter die van gender verandert. De avond wordt muzikaal begeleid door Roi Soleil.

De gerenommeerde musicalartiest Pia Douwes kruipt in de huid van operaster Maria Callas tijdens het toneelstuk Masterclass in Theater Castellum op vrijdagavond 14 juni. Het stuk is geschreven door de Amerikaanse succesauteur Terrence McNally. In het verhaal probeert Callas de fantomen in haar hoofd te trotseren. Het gaat over divagedrag, onvoorwaardelijke passie voor de muziek en het kiezen tussen haar carrière of foute mannen.

Befaamde Hoekstock met lokale bands

Komend weekend staat er ook wederom een festival op het programma. Op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni treden onder andere lokale bands zoals De Grote, Have a Cigar, Emily & The Young Ones, Song shakers en Troublegum op tijdens het jaarlijkse muziekfestival Hoekstock in Koudekerk aan den Rijn. De toegang tot het festival is gratis.

Zondag 16 juni is er een muzikale middag met Lorca in Bibliotheek Alphen Centrum. De in Spanje geboren cellist Martín Álvarez Díaz speelt op zijn cello en combineert dat met 'spoken word', dat is gesproken woord waarbij de nadruk ligt op de voordracht. Hij neemt je mee in de Spaanse geschiedenis, literatuur en muziekcultuur van de wereldberoemde dichter en toneelschrijver Federico García Lorca. Een reis in liefde, dromen en tragedie, waar muziek en literatuur op een bijzondere manier samen komen.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Blooming Boskoop en een muzikaal verhaal