Uitgaanstips van de week: slotconcert Nieuwe Muziekschool en Dag van de Vluchteling

Foto: Nieuwe Muziekschool Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Deze week staan er diverse activiteiten op de planning in de gemeente Alphen aan den Rijn, zoals de Dag van de Vluchteling en het slotconcert van de Nieuwe Muziekschool Alphen. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie Khabbaz in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente.

In Buurthuis De Mozaïek wordt donderdagmiddag 20 juni stilgestaan bij de Dag van de Vluchteling. Van 15.00 uur tot 18.00 uur kunnen bezoekers in het buurthuis genieten van muziek, kunst en eten. Ook kunnen er verhalen gedeeld worden met elkaar. Ook is er een expositie te bezichtigen genaamd Solidariteit in Klei. Alphense statushouders werkten mee aan de expositie door met klei hun gevoel over het thema solidariteit uit te drukken. Kunstfotograaf Boukje van Iperen maakte foto’s van de statushouders.

De film I am the River is zaterdag 22 juni te zien in Parkvilla. Het verhaal gaat over een rivier in Nieuw-Zeeland. Na 150 jaar is het de eerste rivier die als rechtspersoon wordt erkend. Na afloop is er een Q&A in het Nederlands met Chautuileo Tranamil. Zij is lid van een inheemse bevolkingsgroep uit het Zuid-Amerikaanse land Chili. Tijdens het nagesprek praat ze over thema’s rechtvaardigheid voor het klimaat en de inheemse kennis.

Verschillende muzikale optredens in Alphen, Aarlanderveen en Boskoop

In het weekend kunnen muziekliefhebbers genieten van verschillende concerten. De Nieuwe Muziekschool Alphen geeft zaterdag 22 juni een slotconcert in Theater Castellum als afsluiting van het seizoen. Er komen diverse muziekstijlen voorbij tijdens de avond, zoals filmmuziek, Heavy Metal, Tango’s en Bach. Het hoogtepunt van het concert is het Mammoetorkest, dat bestaat uit 71 muzikanten terwijl jonge zangers en zangeressen popnummers zingen.

Ook staat er zaterdag 22 juni een optreden tributeband The Cureious op het programma in The Cube van Boskoop. Ze coveren nummers van The Cure, een Britse Gothic rockband. Met beats uit de jaren 80 proberen ze de oude tijden van de New Wave te herleven.

Het Vrouwenkoor Intermezzo treedt zondagmiddag 23 juni op in Aarlanderveen. De Horecahoeve Studio Oosterman is het decor van het Alphense vrouwenkoor dat bestaat uit 46 leden. Onder leiding van dirigent Alexandra d’Espinoza en pianobegeleiding zingt het koor meerstemmig. Soms zelfs in vijf verschillende partijen.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Muziekfestival in Koudekerk aan den Rijn en toneelstuk over operaster