Uitstel betalen lokale belastingen verlengd tot zomer 2021

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondernemers die als gevolg van de coronacrisis op dit moment niet hun gemeentelijke belastingen kunnen voldoen, krijgen langer uitstel. Wethouder Kees van Velzen (CDA, financiën) zegde toe het termijn met een halfjaar te verlengen tot 1 juli 2021. Van Velzen deed die handreiking donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering na een door een groot deel van de oppositie ingediende motie.

'We zitten nu in een gedeeltelijke lockdown en zien dat het voorlopig nog niet beter zal gaan. Dus laten wij de ondernemers de ruimte geven om daar waar kan, hun liquiditeit in te zetten voor hun diensten', vindt raadslid Anouk Noordermeer (VVD), initiatiefnemer van de motie.

Van Velzen gaf aan dat de gemeente Alphen aan den Rijn de voorbije maanden maatwerk heeft geleverd bij burgers en bedrijven voor wie het onmogelijk is om tijdelijk belastingen te betalen. Van de 44 miljoen euro die de gemeente jaarlijks int, is dat voor 22.000 euro nodig gebleken. 'Er zijn redelijk weinig mensen en bedrijven die bij ons aankloppen', constateert Van Velzen. Sommigen hebben kwijtschelding gekregen, bij anderen is een betalingsregeling getroffen.

Hieronder is het radio-interview met raadslid Anouk Noordermeer (VVD) te beluisteren.