VakantieSpel gaat warme editie tegemoet, hier een aantal handige tips

VakantieSpel Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Maandag start het Vakantiespel in Alphen aan den Rijn weer. Voor de eerste dagen van de week worden tropische temperaturen verwacht. Goed om rekening mee te houden, zowel voor vrijwilligers als deelnemers van het Vakantiespel.

Zo stelt de organisatie voor om onder andere extra drinken mee te nemen, in hervulbare flesjes. Er zijn meerdere watertappunten waar flesjes kunnen worden bijgevuld. Zonnebrand is ook onmisbaar tijdens deze editie van het Vakantiespel, je hoofd beschermen met een pet kan ook geen kwaad.

Hoewel slippers en sandalen bij deze temperaturen heerlijk zijn om te dragen, wordt dit door de organisatie toch afgeraden. 'Trek een goed en stevig paar schoenen aan', meldt de organisatie. 'Je gaat veel rennen, klimmen en klauteren.'

Extra handjes

Op maandag 26 en dinsdag 27 augustus kan het Vakantiespel nog vrijwilligers gebruiken om de 1600 deelnemers te vermaken. 'We hebben gewoon niet genoeg mensen om alle spelen te kunnen bemannen.' Aanmelden kan via de website van het Vakantiespel.

Lees ook: VakantieSpel in Alphen na twintig minuten uitverkocht