Valse start AVV Alphen in nieuwe competitie

ALPHEN AAN DEN RIJN - De nieuwe voetbalcompetitie heeft AVV Alphen zondag afgetrapt met een nederlaag tegen RKDES: 1-2. Tot teleurstelling van Rob de Lange, de trainer van de thuisploeg. 'Wij hadden een punt verdiend', vindt de oefenmeester op basis van de tweede helft.

De Lange geeft de eerste dertig minuten van de wedstrijd de schuld van de nederlaag. 'We beginnen erg slecht, met name het eerste halfuur was niet goed. Zo veel foute passes en weinig beweging in het elftal. Maar dat is ook wel begrijpelijk, voor veel jongens is het nieuw en er zat veel spanning op de ploeg.'

RKDES stond na dat halfuur met 0-2 voor. Daarna reeg Alphen de kansen aaneen, maar scoorde slechts één maal. 'Onbegrijpelijk dat die ballen er niet in gingen. We hadden erg veel pech. En ik wil de televisiebeelden van Studio Alphen terugzien, want volgens mij was een van de doelpunten van RKDES een paar meter buitspel.'

Scoreverloop Alphen - RKDES 1-2 (0-2): 0-1 Roy Endhoven, 0-2 Roy Endhoven, 1-2 Gianni Leonicia.

Hieronder is de samenvatting van Alphen - RKDES te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Rob de Lange en Adip Mansu bekijken.