Van het gas af, lekke band en handmatig lucht pompen, tóch tijdwinst Tim en Tom Coronel in Dakar Rally

Foto: Frédéric le Floc'h (DPPI)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wederom een plekje winst in het algemeen klassement van de Dakar Rally voor Tim en Tom Coronel. De 40ste tijd in de vierde etappe van woensdag, op 35 minuten van dagwinnaar Nasser Al-Attiyah (Qatar), leverde hen de 33ste plek in de Dakar-stand op.

Twee keer moest de tweeling van het gas af om de auto af te laten koelen. 'De olietemperatuur werd te hoog door een kleine olielekkage', zei Tom na afloop. Onderweg kregen de broers een lekke band, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning. Het bandendruksysteem van een van de wielen bleek niet goed te werken. Langs de route moest handmatig lucht in de band gepompt worden.

Al met al zijn de Coronelletjes tevreden met de uitslag. 'Een mooie etappe door een prachtig landschap', vindt Tim. 'Er zaten wat linke navigatiedingetjes in, maar Tom navigeerde foutloos. Dat leverde ons tijdwinst op en een stijging in het klassement.'

Donderdag om 08.00 uur Nederlandse tijd zijn Tim en Tom Coronel begonnen aan de vijfde etappe. Vanuit de finishplaats van woensdag, Riyadh, wordt door de Saoedi-Arabische woestijn naar Al Qaisumah gereden. De route is 661 kilometer lang, waarvan 456 in wedstrijdverband.

Studio Alphen volgt Tim en Tom Coronel ook dit jaar op de voet. Dagelijks is op onze website een etappeverslag te lezen, inclusief reacties en foto's vanuit Saoedi-Arabië. Vanaf maandag 11 januari zendt Studio Alphen op televisie een samenvatting van de eerste Dakar-week van Tim en Tom uit. Beelden van de tweede week zijn vanaf 18 januari op televisie te bekijken.