Gepubliceerd op 24 Mei 2019 om 12.29 uur

Van verkrachting beschuldigde waterpolocoach niet langer in voorarrest

ALPHEN AAN DEN RIJN - De rechtbank heeft vrijdag besloten dat waterpolocoach Koen P. (33) uit Leiden vrijkomt uit voorarrest. De man wordt verdacht van verkrachting van drie pupillen en ontucht met drie andere slachtoffers. Eén van de verkrachte meisjes is volgens het Openbaar Ministerie een destijds zestienjarige waterpolotalent uit Alphen aan den Rijn.

De verdachte zit sinds vorig jaar zomer vast. De rechtszaak zal pas volgend jaar inhoudelijk worden behandeld omdat er eerst nog getuigen verhoord moeten worden. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Elektronisch toezicht

De reclassering heeft bekeken onder welke voorwaarden de waterpolocoach, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak, op vrije voeten kan komen. Om te voorkomen dat de man weer in de fout gaat, zou hij onder elektronisch toezicht moeten komen, zo meent de reclassering.

De rechtbank stemde vrijdag in met de voorlopige vrijlating van de waterpolocoach. Ook de officier van justitie ging ermee akkoord, hoewel de misbruikzaak volgens haar een grote schok heeft veroorzaakt in de waterpolowereld en daarbuiten. Als P. niet houdt aan de voorwaarden die de reclassering heeft gesteld, moet hij terug de cel in.

Trainingskamp

De waterpolocoach wordt er onder meer van beschuldigd dat hij op een trainingskamp in Servië een Alphense waterpoloster heeft verkracht. Tijdens een eerdere zitting bij de rechtbank kwam de advocate met een dagboekfragment van het meisje, waaruit zou blijken dat ze vrijwillig seks heeft gehad met P.

Vrijdag kwam de advocate met een notitie van dezelfde pupil die was gevonden in haar mobiele telefoon. Daarin stond dat ze zelf de coach had opgezocht tijdens het trainingskamp en dat ze van de seks had genoten. Volgens de rechtbank blijft het echter de vraag of er bij de vermeende verkrachtingen toch geen sprake was van dwang.

Lees ook: Waterpolotrainer verdacht van verkrachting Alphens waterpolotalent

advertentie
.
advertentie