Vanaf donderdag inschrijven voor tijdelijke studio’s Alphense jongeren

Gepubliceerd op 01 juli 2020 om 11.34 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf donderdag kunnen jongeren zich inschrijven voor een van de tijdelijke studio's in de voormalige GGZ-kliniek aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. De inschrijving verloopt via leegstandsbeheerder Villex. Alphenaren kunnen zich vanaf 2 juli via de website van Villex inschrijven.

Woningcorporatie Woonforte heeft het complex gekocht van GGZ Rivierduinen. In afwachting van de bouw van 164 sociale huurwoningen, waarvan zestig zorgappartementen, wordt het gebouw tijdelijk getransformeerd. Er komen 126 kamers en studio's voor Alphense jongeren en zogeheten spoedzoekers. De 126 kamers en studio's worden opgedeeld in groepjes. Ieder groepje krijgt een eigen gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Ook wordt een sportzaal en moestuin ingericht.

In het eerste kwartaal van 2022 wordt het gebouw gesloopt, tot die tijd mogen jongeren er wonen. Vermoedelijk kunnen de eerste mensen deze maand hun intrek nemen. Op de plek van de GGZ-instelling gaat Woonforte 164 huurappartementen bouwen voor de sociale sector: senioren, starters en zorg. De nieuwbouw moet in 2024 zijn afgerond.

advertentie advertentie