Vanaf eind volgende week kermis in centrum van Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 01 september 2020 om 18.38 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Van vrijdag 11 tot en met woensdag 16 september wordt er een kermis georganiseerd in het centrum van Alphen aan den Rijn. De attracties worden opgesteld op het tijdelijke parkeerterrein langs de Thorbeckelaan en op het Aarplein Noord.

Het volledige kermisterrein wordt met hekken afgebakend en het aantal bezoekers wordt gelimiteerd. De gemeente laat het terrein egaliseren en verbreedt de stoep langs de Beugelweg. 'Het huidige trottoir is namelijk te smal om aan de 1,5 meter maatregel te kunnen voldoen', meldt de gemeente.

De stoep wordt verbreed naar een minimale breedte van 4 meter. 'Zo kan het publiek veilig van het ene naar het andere kermisterrein lopen en kan het autoverkeer gewoon gebruik maken van de Beugelweg.' Tijdens de kermis is doorgaand fietsverkeer over de Aarkade niet mogelijk.

Alphense jaarmarkt

Halverwege juli werd bekend dat de Alphense jaarmarkt niet doorgaat dit jaar. De organisatie liet toen weten te bekijken om de kermis wel door te laten gaan. Daar heeft het college van burgemeester en wethouders nu akkoord op gegeven.

advertentie advertentie