Zeshonderd deelnemers lopen maandagavond de traditionele jaarmarktestafette

ALPHEN AAN DEN RIJN – De 41ste editie van de jaarmarktestafette staat maandagavond op het programma. Er doen ongeveer zeshonderd lopers mee aan de jaarmarktestafette. De activiteit wordt tijdens de Nationale Sportweek georganiseerd door Rotary Alphen aan den Rijn, Blanksma bouwgroep en de Alphense Atletiekvereniging AAV'36.

Het parcours gaat zoals vanouds over de Alphense brug, Raadhuisstraat, Swaenswijkbrug, Prins Hendrikstraat, Julianstraat. De estafette start op de Pieterdoelmanstraat. Het wisselpunt en de finish zijn op het Rijnplein.

Het is de organisatie gelukt om tussen 18.00 uur en 21.00 uur de Alphense brug en de Swaenswijkbrug speciaal voor de activiteit gesloten te houden.

Programma en categorieën van jaarmarktestafette

Voorafgaand aan de estafette starten om 18.10 uur ruim honderd kinderen in de leeftijd van zeven tot en met negen jaar. Om 18.30 uur begint de jeugd van de basisscholen. In totaal doen er twintig teams mee van scholen zoals de Montessorischool Wereldwijzer, JP Sweelinkschool, Meridiaan, De Mare, Spinnewiel en Vivace.

Om 19.00 uur verschijnen er 49 teams aan de start, waaronder 46 teams van het Scala College. Vervolgens beginnen om 20.00 uur zeventien bedrijven. Er zijn ook nog tien teams van sportverenigingen en zeven teams met recreanten waaronder de Geestebeesten en Waar is Femke Bol.

Elk estafetteteam bestaat uit vijf lopers, maar bij de laatste start doen er ook teams mee met drie wandelaars, om het wandelen te promoten.

Goede doel

De werkzaamheden worden allemaal door vrijwilligers gedaan. Daarnaast wordt vanuit de sponsorinkomsten een goed doel gesteund. Dit jaar is het goede doel de Kledingbank. De Kledingbank kan dankzij deze bijdrage sportartikelen ter beschikking stellen aan kinderen die willen gaan sporten. Rotary Alphen reikt maandagavond in Castellum de sponsorcheque uit aan de Kledingbank Groene Hart.