Verdachte van bankhelpdeskfraude in beeld in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een verdachte van bankhelpdeskfraude is in beeld gebracht terwijl hij stond te pinnen in winkelcentrum De Herenhof in Alphen aan den Rijn. De politie schakelt de hulp van het publiek in om te achterhalen wie hij is.

Drie personen zijn in juli van vorig jaar slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. 'Deze slachtoffers zijn gebeld door zogenaamde bankmedewerkers met de mededeling dat er iets mis zou zijn met hun rekeningen. Vervolgens worden er bankpassen bij de slachtoffers opgehaald', legt de politie uit. Met die bankpassen is er op verschillende plekken gepind, waaronder in Alphen aan den Rijn.

Ook heeft hij de in Alphen aan den Rijn gestolen pinpas gebruikt in een casino in Hoofddorp. Met de pinpassen van de twee andere slachtoffers heeft de verdachte gepind in Noorden en Nieuwerkerk aan den IJssel. In totaal heeft hij bijna 8000 euro buitgemaakt.

Mensen die weten wie de verdachte is of informatie hebben over deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de recherche. Dat kan via de opsporingstiplijn op 088-9645044 of anoniem via 0800-7000.