Verdachte van doden Arlette (52) uit Alphen aan den Rijn had mogelijk psychose

ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die wordt verdacht van het om het leven brengen van de 52-jarige Arlette uit Alphen aan den Rijn, had een psychose op het moment dat de vrouw overleed. Dat zei Carlos V. vrijdag in de rechtbank tijdens de eerste pro-formazitting in de zaak. 'Ik was slachtoffer van een ziekte, een psychose. Ik wil vergiffenis vragen aan de familieleden,' verklaarde de 30-jarige verdachte uit Venezuela. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Arlette werd op 19 oktober dood gevonden in haar huis aan de Groenoord. De politie ontdekte het lichaam van Arlette na de aanhouding van een verwarde man, waarschijnlijk Carlos V. De arrestatie van de man leidde naar het huis aan de Groenoord. Daar woonde Arlette samen met haar 23-jarige zoon. Die werd ook opgepakt, maar al snel weer vrijgelaten. Hij is geen verdachte meer in de zaak.

Carlos V. woonde in huis bij Arlette. Wat er op 19 oktober in de woning is gebeurd, is niet duidelijk geworden tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting. Arlette is door verwurging om het leven gekomen. Carlos V. wordt in het Pieter Baan Centrum onderzocht.

Verhoorder mishandeld

De verdachte heeft nog geen verklaring afgelegd. 'Dat is nog niet gelukt', zegt de officier van justitie. Carlos V. wordt ook verdacht van de mishandeling van een verhoorder. Hij zou haar hebben vastgepakt, waarna ze viel. 'Dat geeft aan hoe het verhoor verliep.' Als de rechter de 30-jarige man vraagt of hij wel van plan is een verklaring af te gaan leggen, zegt hij volmondig ja.

In april staat de volgende zitting in de zaak gepland, ook die is nog niet inhoudelijk.