Gepubliceerd op 15 Mei 2019 om 17.41 uur

Verhuizing Ashram College naar Olympiaweg (locatie MAX) gaat in principe door

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verhuizing van het Ashram College naar de huidige locatie van tienercentrum MAX gaat in principe gewoon door. Alleen zal het nieuwe scholencomplex kleiner worden dan aanvankelijk was bedacht.

Dat komt omdat het aantal leerlingen lager ligt dan aanvankelijk was geprognotiseerd. Daarnaast zijn de bouwkosten door de aantrekkende economie flink gestegen, maar het beschikbare bouwbudget niet.

Voor de zomervakantie verwacht directeur Piet Jansen duidelijkheid te kunnen geven. Dan wordt ook bekend of de beoogde verhuizing van het Scala College van de Diamantstraat naar de Henry Dunantweg doorgaat.

Medio 2021

Zodra de knoop is doorgehakt over de verhuizing van het Ashram College, duurt het nog ongeveer twee jaar voordat gestart kan worden met de bouw. Dat komt omdat de nieuwbouwplannen opnieuw ingetekend moeten worden, licht de scholendirecteur toe. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze zomer de nieuwbouw al zou starten.

Zolang de Alphense middelbare school nog niet begint met bouwen op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg, kan tienercentrum MAX gebruik blijven maken van zijn huidige pand. Een lange termijn oplossing voor MAX is er nog niet. Wethouders Han de Jager (CDA) en Gerard van As (Nieuw Elan) zijn op zoek naar een alternatieve locatie voor MAX.

'We hebben nog geen nieuws over MAX', antwoordt een gemeentewoordvoerder woensdag desgevraagd. 'We onderzoeken de locatie en financiën van MAX nog.'

Lees ook: Nieuwbouwplannen middelbare scholen in Alphen op losse schroeven

advertentie
 
advertentie