Verkeerscontroles in Alphen aan den Rijn: totaal 26 overtredingen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De poltie heeft donderdag 16 en vrijdag 17 februari verschillende verkeerscontroles gehouden in Alphen aan den Rijn. Hierbij constateerde zij in totaal 26 overtredingen.

Donderdag zagen agenten negen bestuurders hun telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig. Eén bestuurder gebruikte een verdrijvingsvlak. Negentien kilometer was de snelheidsverschrijding van een bestuurder, ook was er een bestuurder die het rode verkeerslicht negeerde en de politie hield iemand staande voor het niet dragen van een helm op een snorfiets.

Vrijdagochtend controleerden agenten bij het station en op enkele andere locaties in Alphen aan den Rijn. Zij constateerden zeven keer een constructiesnelheid van een snor/bromfiets die te hard ging, drie bestuurders reden rond zonder rijbewijs, twee bestuurders van een snor-/bromfiets droegen geen helm en er was een fietser die zonder verlichting reed.

'Uiteraard waren er ook heel veel bestuurders die alles netjes in orde hadden', aldus de politie in haar Facebookbericht.