Verkeerslichten Willem de Zwijgerlaan worden vanaf maandag vervangen

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - De stoplichten op de kruispunten van de Willem de Zwijgerlaan met de Prins Bernhardlaan en Ambonstraat in Alphen aan den Rijn gaan vervangen worden.

De apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt, de masten, de lichten zelf en de lussen in het wegdek worden vervangen. Ook de afstelling van de verkeerslichten zal wijzigen, kondigt de gemeente Alphen aan den Rijn aan.

'Dit zal met name merkbaar zijn op het kruispunt van de Willem de Zwijgerlaan met de Ambonstraat. Overstekende fietsers hoeven straks in veel gevallen minder lang te wachten.'

Langer indrukken

Speciaal voor voetgangers die meer tijd nodig hebben om een kruispunt over te steken, is er een nieuwe functie ingebouwd. Als je drie seconden aaneengesloten de knop van het verkeerslicht indrukt, blijft het voetgangersstoplicht langer op groen staan.

Het is de bedoeling dat ook andere verkeerslichten deze functionaliteit krijgen.

Ambonstraat

De werkzaamheden starten aankomende maandag en nemen ongeveer drie weken in beslag. De verkeerslichten zijn tijdens de werkperiode buiten werking. Het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars.

Tussen maandag 10 en vrijdag 28 augustus is het voor automobilisten niet mogelijk om vanuit de Ambonstraat linksaf te staan. Fietsers kunnen van heel het Ambonstraat-kruispunt geen gebruik maken en kunnen omrijden via de fietstunnel aan de Javastraat.