Verkeerslichten op Pr. Kennedylaan in Alphen aan den Rijn worden vervangen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na ruim zeventien jaar worden vanaf maandag 2 augustus de verkeersregelinstallaties op verschillende kruispunten in Alphen aan den Rijn vervangen. Hierbij gaat het om de kruispunten President Kennedylaan - Edelsteensingel, President Kennedysingel - Sportlaan en President Kennedylaan - Willem de Zwijgerlaan. De werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer vier weken duren.

De werkzaamheden bestaan vooral uit het vervangen van de verkeersregelautomaten, waarbij ook de afstelling van de verkeerslichten zal wijzigen. Voor fietsers worden er wachttijdvoorspellers geplaatst en elke voetgangersoversteek zal worden voorzien van rateltikkers. Daarbij worden bij de werkzaamheden masten, lantaarns en lussen in het wegdek zoveel mogelijk hergebruikt.

Er wordt begonnen bij het kruispunt President Kennedylaan - Sportlaan, waarbij de verkeersregelinstallaties tijdelijk buiten werking worden gesteld voor een periode van twee weken. Weggebruikers kunnen in alle richtingen gebruik blijven maken van het kruispunt; alleen de rijbanen zullen wat versmald worden. Overdag zullen er dan ook verkeersregelaars aanwezig zijn.

Omleidingsroutes

In de derde week van augustus is het kruispunt President Kennedylaan - Edelsteensingel aan de beurt. De Edelsteensingel en de Planetensingel zullen hierbij worden afgesloten voor het verkeer en zullen er omleidingsroutes worden ingesteld. Voor fietsers geldt dat ze ter hoogte van het kruispunt tijdelijk niet de President Kennedylaan over kunnen steken.

Als laatste volgt dan het kruispunt President Kennedylaan - Willem de Zwijgerlaan. Hier zal de Willem de Zwijger afgesloten worden, waarbij het autoverkeer wordt omgeleid via de Lijsterlaan en de Thorbeckestraat. Fietsers kunnen nog wel gewoon gebruik maken van het kruispunt.

Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden op vrijdag 27 augustus afgerond.