‘Vernielen 17 auto’s in Diamantstraat was wraakactie van niet-Alphenaren’

Gepubliceerd op 01 juli 2020 om 10.02 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het vernielen van de ruiten van zeventien auto's in de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn is vermoedelijk een wraakactie geweest. Dat is de conclusie die getrokken wordt na uitgebreid onderzoekt, zegt John Nieumeijer, teamchef van de politie in Alphen aan den Rijn.

'Helaas is er geen hard bewijs om één of meerdere verdachten aan te houden', bekent Nieumeijer. Een dag voor de vernielingen, op maandag 25 mei, hielden twee alerte buurtbewoners een man uit Den Haag aan op de Parelstraat. Deze man gedroeg zich verdacht bij enkele auto's in de straat en het vermoeden bestond dat hij wilde inbreken. Hij is bekeurd door de politie.

'Vermoedelijk is naar aanleiding van deze aanhouding door personen buiten Alphen een wraakactie beraamd op de auto's van de buurtbewoners die de man op 25 mei aanhielden. Met als resultaat zeventien vernielde autoruiten in de ochtend van dinsdag 26 mei', licht Nieumeijer toe.

Identificeren

De politie zegt uitgebreid buurtonderzoek te hebben uitgevoerd, diverse camerabeelden te hebben bekeken en met meerdere getuigen hebben gesproken die in de ochtend van 26 mei een auto in de Diamantstraat hebben zien rijden.

'Helaas hebben wij geen hard bewijs om met zekerheid te kunnen vaststellen wie deze wraakactie heeft uitgevoerd. Zowel de auto, het type en het kenteken, als de mogelijke verdachten hebben wij niet kunnen identificeren', besluit Nieumeijer.

Lees ook: Gedupeerden geschrokken van vernielde autoruiten: 'Ik kon wel janken'

advertentie advertentie