Verweer omwonenden en gemeenteraad tegen woningbouw Hazerswoudse Boys

HAZERSWOUDE-DORP - Het is nog maar de vraag of er inderdaad 58 huizen, waarvan 51 sociale woningbouw, gebouwd gaan worden op een van de voetbalvelden van Hazerswoudse Boys in Hazerswoude-Dorp. De gemeente Alphen aan den Rijn, woningcorporatie Habeko en de voetbalclub zijn er weliswaar uit, maar omwonenden zijn op dit moment tegen. En ook de nodige fracties in de gemeenteraad scharen zich achter de bewoners van de Burgemeester Warnaarkade.

'Onze belangrijkste bezwaren zijn het groen dat gaat verdwijnen en dat het een stuk minder veilig wordt', zegt omwonende Joyce van der Poel. 'Er zijn plannen om een weg aan te leggen richting de N209, maar of die er komt is nog maar de vraag. Als die er niet komt, moet de wijk ontsloten worden via de Heerenlaan en de Gerelaan. Dat is niet te doen, dat is veel te smal. Dat moet allemaal over het bruggetje rijden.' Ook wordt groen opgeofferd voor parkeerruimte.

In de haalbaarheidsstudie is afgesproken dat er maximaal drie verdiepingen hoog gebouwd mag worden, maar in het huidige plan is een vierde verdieping eraan toegevoegd. Dat is tegen de afspraak', meent PvdA-raadslid Henk Goes. Ook de infrastructuur is nog een probleem. Er moeten nog afspraken gemaakt worden over via welke weg de auto's gaan rijden. Habeko heeft toegezegd opnieuw in gesprek te gaan met de gemeente over het ontwerp van het plan.

Hieronder zijn de radio-interviews met Joyce van der Poel en Daphne van Bruggen (omwonenden), Henk Goes (raadslid PvdA) en Gerard van As (wethouder Nieuw Elan) te beluisteren.