Vicelandskampioen in het hemd gezet door AZC Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Door de streekderby tegen ZVL-1886 zaterdagavond te winnen, stijgt AZC Alphen naar de derde plek in de waterpolo-eredivisie. De Alphenaren wonnen verrassend eenvoudig van de de ploeg uit Leiden, die vorig seizoen nog in de finale om het landskampioenschap stond.

Adam Maklari, tot vorig seizoen nog spelend voor ZVL, brak het spreekwoordelijke ijs in de eerste periode door de 1-0 aan te tekenen. Uiteindelijk wist AZC een 4-0 voorsprong te nemen. Bij rust stond het 7-1 en na drie periodes maar liefst 10-2. Jasper Haasnoot (ex-AZC) scoorde één Leids doelpunt. In het slotkwart nam AZC gas terug en liet ZVL tot 11-5 komen.

'We speelden heel goed vandaag en hadden heel veel rust in de verdediging. In de aanval zouden we meer rust moeten nemen, want niet iedere aanval mondt uit in een doelpunt. Soms moet je de bal even in de hoek spelen en je verdediging opnieuw goed positioneren', blikt AZC-coach Hans van Zeeland terug.

Periodestanden AZC Alphen - ZVL-1886 (11-5): 1-0, 6-1, 3-1, 1-3. Doelpunten AZC: Claudio Brancatello (3x), Laszlo Nagy (2x), Stan de Mey (2x), Adam Maklari, Nathan de Zwaan, Sven Schoonderwoerd, Goran Blazevic.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hans van Zeeland, Dirk Stigter en Adam Maklari terugluisteren.