Gepubliceerd op 21 Februari 2020 om 17.04 uur

Vier Alphenaren langer vast voor grote drugszaak

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier van de zeven Alphenaren die eerder deze week werden aangehouden voor een grote drugsvangst blijven nog zeker twee weken vastzitten. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. De andere drie mannen zijn niet voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijven ze wel verdachten in de zaak.

De zeven mannen werden maandag en dinsdag aangehouden. De Alphenaren worden verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Bij doorzoekingen van meerdere panden werden meer dan 100.000 euro contant geld, zeven voertuigen en 25 kilo drugs in beslag genomen. Vier van de verdachten komen uit dezelfde familie.

Een van de verdachten is eigenaar van shishalounge Meet & Greet in de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de shishalounge voor onbepaalde tijd gesloten. Het OM doet geen uitspraken over welke verdachten vrijgelaten zijn en van wie het voorarrest is verlengd.

Lees ook: Politie bindt strijd aan met ‘onaantastbare’ drugshandelaren: ‘Veel impact op samenleving’

advertentie
 
advertentie