Tasnim Jemli uit Alphen scoort met pitch: ze ontwikkelt een online platform voor Arabische vrouwen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zes jaar geleden kwam de Tunesische Tasnim Jemli naar Nederland. Ze woont in Alphen aan den Rijn en werkt als data engineer, maar is daarnaast bezig met de ontwikkeling van een online platform voor Arabische vrouwen.

Ze is aangesloten bij Forward Inc, een organisatie die nieuwkomers helpt bij het verwezenlijken van hun ondernemersdromen. Met haar verhaal werd ze eerste in een pitchwedstrijd van die organisatie. 

Laag zelfvertrouwen

'Jemlies is een platform en community voor Arabische vrouwen die bezig zijn met de zoektocht naar zichzelf, op persoonlijk en professioneel gebied. We willen hen de juiste tools en informatie aanreiken om verder te komen en de mogelijkheid om in contact te komen met andere vrouwen die in een vergelijkbare situatie zitten', vertel Tasnim. 

'Zelf heb ik lange tijd last gehad van een laag zelfvertrouwen. Ik twijfelde aan mezelf door mijn cultuur, de maatschappij en een hoop levenservaringen die mij deden vergeten wie ik was en waar mijn kracht zat. Ik weet dat er veel vrouwen zijn die kampen met deze problemen. Ik wil ze verenigen en helpen deze vrouwen weer in hun kracht te zetten.'

'Ik vond mijn roeping'

Tasnim droomde vroeger al van het ondernemerschap: 'Ik heb altijd al geweten dat ik op een dag mijn eigen bedrijf zou starten. Uiteindelijk vond ik mijn roeping, die ze in Japan Ikigai noemen, mijn missie. Nu ben ik bezig met het realiseren van mijn doel en ik geniet van iedere stap in deze reis.'

Naast kennis opdoen en connecties maken via het online platform kunnen leden van Jemlies ook offline evenementen en retreats bezoeken, met als doel om gezamenlijk te leren en groeien. Dat is ook een manier om het bedrijf rendabel te maken, naast coaching, online workshops, samenwerkingen en sponsoring. 

Werken aan het team

Met de hulp die Tasnim kreeg van Forward Inc kon zij haar concept verder ontwikkelen. Samen met 18 andere ondernemers met een vluchtelingenachtergrond pitchte zij deze zomer voor een publiek van potentiële investeerders en samenwerkingspartners. De organisatie riep haar met haar team tot winnaar uit. 

De website staat en Tasnim is bezig met het ontwikkelen van haar team. 'Mijn doel is dat Jemlies volgend jaar een gevestigd bedrijf is met een community van meer dan 1000 leden.' Ook in Alphen aan den Rijn hoopt de Tunesische onderneemster meer contacten op te doen en voet aan de grond te krijgen.