Gepubliceerd op 26 Augustus 2019 om 11.50 uur

Voetbalforum: enorm interessant seizoen ARC en Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aankomend weekend gaan de voetbalcompetities van start voor ARC en Alphense Boys. Als promovendus keert ARC na zes jaar weer terug in de hoofdklasse, terwijl Alphense Boys met aangetrokken spelers juist voor het kampioenschap in de hoofdklasse wil gaan.

Tijdens een speciaal voetbalforum blikken drie krantenverslaggevers vooruit op het seizoen van ARC en Alphense Boys: Theo van Egmond (Alphens Nieuwsblad), Rob Langerak (voormalig Witte Weekblad) en Nick Verwoerd (Leidsch Dagblad).

'ARC moet iedere week vechten als een collectief'

'Een plekje net onder de middenmoot', voorspelt Van Egmond. 'Net boven de degradatiestreep. En als het heel erg meezit, bovenin het rechterrijtje', aldus Langerak. Verwoerd is het meest positief: 'De middenmoot zit er zeker in en halverwege moet je kijken of er meer mogelijk is. Maar ik denk dat ARC het beter gaat doen dan menigeen verwacht.' Het sterke collectief is de grote kracht van ARC. 'Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, het is een echt team en de wedstrijdmentaliteit is goed', vinden Van Egmond en Langerak. Verwoerd is het daar mee eens. 'In een interview heeft Thom Nouwens de teamgeest, de mentaliteit en de goed verzorgde randzaken bij ARC geloofd. Dat is de kracht van ARC.'

Met acht basisplaatswaardige middenvelders in de selectie wordt de concurrentiestrijd moordend. Van Egmond, Langerak en Verwoerd verwachten dat trainer Mark Evers gaat spelen met hetzelfde middenveld als vorig seizoen (Neal Arnoldus, Luuk Samsom en Cas Knoester, red.) en aanwinst Thom Nouwens een aanvallendere rol krijgt. 'De vraag is of Stefan den Horder zijn instinct weer terugvindt om te scoren', werpt Verwoerd op. Na het vertrek van Jeroen Borsboom is Den Horder, samen met de uit de A-junioren overgekomen Tren Drexhage, de enige echte spits in de ARC-selectie. Den Horder zorgt ieder jaar voor de nodige doelpunten, maar halverwege vorig seizoen staakte zijn doelpuntenproductie.

'Wordt Alphense Boys een team? Dan wordt het een leuk seizoen'

De grote vraag is hoe Alphense Boys ervoor staat een week voor de competitiestart. Van Egmond, Langerak en Verwoerd weten het alle drie niet zo goed. 'Niet iedereen is even fit of heeft evenveel wedstrijdritme', aldus Langerak. Van Egmond en Verwoerd zijn het erover eens dat áls trainer Hein van Heek een hecht team weet te smeden van zijn selectie, dat Alphense Boys gaat promoveren. Maar een collectief maken van de formatie met nieuwkomers als Kees 'Pier' Tol en Kelvin Maynard zal lastig zat worden. 'Dat gaat de grote uitdaging worden', voorspellen de voetbalvolgers. Wat daaraan bij zal dragen is als Alphense Boys, net zoals bij ARC, goede randvoorwaarden creëert in het teambuildingproces.

'Ik hoop dat genoeg eigen jongens van Alphense Boys een plekje in de basis behouden. Al denk ik wel dat als je in de top van de hoofdklasse mee wil doen, dat je dan met maximaal zes jongens van de Boys in de basis moet spelen. Het zijn allemaal hele goede voetballers, maar de hoofdklasse vraagt meer dan alleen voetballen. Je moet ook fysiek sterk zijn', aldus Van Egmond. 'De koers die Alphense Boys nu inzet om die hoofdklassetop te bereiken, kan een goede koers zijn. Maar wat als het niet lukt…', stippen Van Egmond en Verwoerd aan, die het er wel over eens zijn dat Alphense Boys naar de derde divisie moet promoveren om het voor de eigen jeugd aantrekkelijk te houden om bij Alphense Boys te blijven voetballen en niet naar de Bollenstreek te gaan.

Lees ook: Voetbalforum: 'Alle derde- en vierdeklassers eindigen bovenin, Alphense Boys en Floreant worden kampioen'

Hieronder kun je de podcast met Theo van Egmond, Rob Langerak en Nick Verwoerd (die ook kort hun licht laten schijnen over de andere clubs uit de gemeente Alphen) beluisteren.
advertentie
 
advertentie