Voetballers mogen vanaf zaterdag weer échte wedstrijden spelen: ‘Bij ons staan ze te trappelen’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf zaterdag zijn amateursportwedstrijden weer toegestaan. Alphense Boys heeft op die dag de primeur te pakken in de gemeente Alphen aan den Rijn, met een wedstrijd tegen Rohda '76.

In oktober werden alle amateursportcompetities stilgelegd vanwege een aanscherping van de coronamaatregelen. 'We hebben een interne competitie gehad, met lagere en senioren elftallen. Gewoon lekker een balletje trappen', zegt Ronald Martin, trainer van Alphense Boys Zaterdag, in het radioprogramma Actually Saturday van Studio Alphen.

De mogelijkheid om weer wedstrijden te spelen pakken de voetballers met beide handen aan. 'De jongens hebben duidelijk kenbaar gemaakt dat ze tegen Rohda en Aarlanderveen willen spelen. En dat is logisch.'

Voorzichtig starten

'Bij ons staan ze ook te trappelen om weer een wedstrijd te mogen spelen', reageert Arjen Linstra, trainer bij Rohda '76. Linstra zegt voorzichtig te gaan starten, nu de voetballers na meer dan een half jaar weer echte wedstrijden mogen spelen. 'Ik neem 22 man mee, dus er zullen 11 nieuwe jongens na de rust in het veld staan. We zullen heel langzaam naar augustus toewerken, dat is eigenlijk de insteek', aldus Linstra.

Aanstaande zaterdag staan naast Alphense Boys tegen Rohda '76 nog meer duels op het programma. Zo speelt Zwammerdam tegen Jodan Boys O23 en speelt Koudekerk tegen Zevenhoven.

Lees ook: Voetballen mag weer, hoe zien oefenprogramma’s in amateurvoetbal eruit?

Beluister hieronder het volledige interview met trainers Ronald Martin en Arjen Linstra.