Gepubliceerd op 07 Oktober 2018 om 18.04 uur

Voetbaloverzicht: eerste winst Alphense Boys Zaterdag, fraaie ontsnapping Alphia

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphia had het geluk aan zijn zijde dit weekend. De kersverse derdeklasser stond vijf minuten voor tijd nog met 3-4 achter tegen Blauw-Zwart, maar won toch nog met 6-4. Vincent Hoogervorst (4-4, strafschop), Bryan de Bruin (5-4) en Bas Hazenbroek (6-4) scoorden in een tijdsbestek van vier minuten. Alphia keek vlak voor rust tegen een 0-3 achterstand aan. Dankzij doelpunten van Hoogervorst (2x) en De Bruin (strafschop) kwam Alphia terug tot 3-3.

Zwammerdam verloor op eigen veld van Lugdunum: 1-2. Al vroeg kwam Lugdunum op voorsprong en verdubbelde de stand na een uur. De Leidse titelkandidaat in de 3e Klasse A kreeg vier kansen en scoorde twee keer. Zwammerdam kreeg zeven kansen en scoorde één keer. Jordi de Groot tekende vlak voor tijd voor de aansluitingstreffer.

In de 3e Klasse A staat Alphia na drie wedstrijden vierde (zeven punten), Zwammerdam tiende (drie punten) en het van Van Nispen verliezende BSC ‘68 dertiende (nul punten).

Aarlanderveen en Koudekerk blijven foutloos

Aarlanderveen (4e Klasse A) won ook zijn derde wedstrijd. Woubrugge werd eenvoudig opzij gezet: 4-0. Voor de doelpunten tekenden Sallem Chemlalli, Elias Karmeris, Aziz el Bouazatti en Lekan Adekanye. Aarlanderveen staat met negen punten uit drie wedstrijden tweede op de ranglijst, het doelsaldo is iets minder dan dat van FC Oegstgeest. Koudekerk is ook nog zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Ronald Rosdorff speelde zaterdag zijn tweede wedstrijd van het seizoen en won van SJC. Jorin Roosenbrand, Bas van Heerdt en Daan van der Zwet bezorgden Koudekerk, dat derde staat, de 2-3 overwinning.

Alphense Boys heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Kickers ‘69 werd met 2-1 verslagen. Delano Kip scoorde beide Boys-doelpunten. Football Factory - Hazerswoudse Boys eindigde in 1-1. Leo de Ruiter maakte de 0-1. In dezelfde afdeling won Floreant van LSVV ‘70 (1-3). Floreant staat vierde (zes punten), Alphense Boys negende (drie punten) en Hazerswoudse Boys elfde (twee punten). Verder verloor ARC (1e Klasse A) zaterdag met 5-2 van Roda ‘46.

Tweede zege Bernardus

Bernardus heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. In Warmond won Bernardus (0-1) dankzij een treffer van Stef Schinagl. De nummer vijf van de ranglijst is Bernardus na drie wedstrijden, met zes punten. Onderaan staat AVV Alphen, dat ook deze zondag verloor. Deze keer van RKDES. In de Hoofdklasse B speelden Alphense Boys en IFC gelijk tegen elkaar: 1-1.

Hieronder kun je kijken naar de samenvatting van Zwammerdam - Lugdunum, die vanaf maandagavond drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenls de interviews met Jack Harmsen (Zwammerdam), Angelo Leverock (Alphia), Arjen Linstra (Aarlanderveen) en John Cuvelier (Alphense Boys)

advertentie
.
advertentie