Voetbaloverzicht: Hazerswoudse Boys en Floreant blijven winnen

Foto: Hazerswoudse Boys

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Hazerswoudse Boys heeft de koppositie in de 4e Klasse A zaterdag met succes verdedigd door MMO met 6-0 te verslaan. De Hazerswoudenaren zijn nog twee overwinningen verwijderd van de eerste periodetitel. Koudekerk, dat zaterdag met 4-0 won van Bernardus, heeft evenveel verliespunten als Hazerswoudse Boys maar een minder doelsaldo. Ook Kickers '69 en SJC zijn nog kansrijk.

Floreant heeft ook zijn zesde wedstrijd van het seizoen gewonnen (3-1 thuis tegen Moerkapelle, red.) en staat nu vijf punten los van de nummer twee in de 4e Klasse C. Omdat in deze afdeling een oneven aantal clubs zit, wordt de periodetitel pas halverwege de competitie vergeven. BSC '68 had een weekend vrijaf. In de 4e Klasse B gaf Zwammerdam in de slotfase een 1-0 voorsprong tegen Zevenhoven uit handen (1-3). Alphense Boys Zaterdag won met dezelfde cijfers van Linschoten.

In de 3e Klasse A speelde Aarlanderveen voor de tweede week op rij met 0-0 gelijk. Deze keer was Be Fair de tegenstander. De nog ongeslagen derde klasse-debutant staat derde op de ranglijst, twee punten achter de koploper. In dezelfde competitie verloor Alphia met 2-3 van Nieuwkoop. In de zondag-3e Klasse B eindigde Taurus - Alphen in 2-1. Hoofdklasser ARC verloor van Sportlust '46 (0-1) terwijl Alphense Boys koploper SJC met 2-0 versloeg.

Scoreverloop Aarlanderveen - Be Fair (3e Klasse A, zaterdag) 0-0.

Scoreverloop Taurus - Alphen (3e Klasse B, zondag) 2-1: 1-0, 1-1 Ferry van Leeuwen, 2-1.

Scoreverloop Hazerswoudse Boys - MMO (4e Klasse A, zaterdag) 6-0: 1-0 Ties Tijssen, 2-0 Vito Martens, 3-0 Leo de Ruiter, 4-0 Vito Martens, 5-0 Thijs van Wetten, 6-0 Leo de Ruiter.

Scoreverloop Zwammerdam - Zevenhoven (4e Klasse B, zaterdag) 1-3: 1-0 Jordi de Groot, 1-1, 1-2, 1-3.

Scoreverloop Floreant - Moerkapelle (4e Klasse C, zaterdag) 3-1: 1-0 Roy Monissen, 1-1, 2-1 Roy Monissen, 3-1 Roy Monissen.

Hieronder kun je de radio-interviews met Arjen Linstra (Aarlanderveen), Rob de Lange (Alphen) en Paul Pikaar (Floreant) terugluisteren.