Voetbaloverzicht: puntje Aarlanderveen, Zwammerdam en BSC ‘68, winst Koudekerk

Foto: Ron van Welzen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Aarlanderveen heeft zaterdag minimaal geprofiteerd van het gelijkspel van medekoploper Sporting Leiden. Hadden de Veners zelf gewonnen van Gouda, had Aarlanderveen alleen bovenaan gestaan in de 3e Klasse A maar Gouda - Aarlanderveen eindigde in 0-0. Leiden, Aarlanderveen en TAVV hebben alle drie elf punten. Alphia verloor met 3-1 van Reeuwijk en verzuimde op zijn beurt om ook de koppositie over te nemen in deze afdeling.

Koudekerk (4e Klasse A) heeft evenveel verliespunten als lijstaanvoerder Hazerswoudse Boys (0-5 zege op Woubrugge, red.) en won zaterdag op bezoek bij Roodenburg met 1-2. De Koudekerkers moesten in Leiden een 1-0 achterstand goedmaken. Competitiegenoot Bernardus verloor met 0-7 van SJZ. In de 4e Klasse B - waar Alphense Boys Zaterdag vrij was - deelden Zwammerdam en VEP de punten: 1-1. BSC '68 en Haastrecht kwamen niet tot scoren, waardoor koploper Floreant - dat wel won - uitloopt op de Benthuizenaren.

Bij de zondagamateurs verloor Alphense Boys met 3-0 van Hollandia terwijl Alphen gelijkspeelde tegen ODB: 3-3. ARC was vrij.

Scoreverloop Gouda - Aarlanderveen (3e Klasse A, zaterdag) 0-0.

Scoreverloop Roodenburg - Koudekerk (4e Klasse A, zaterdag) 1-2: 1-0, 1-1 Bas van Heerdt, 1-2 Cedric van der Haas.

Scoreverloop Bernardus - SJZ (4e Klasse A, zaterdag) 0-7: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6, 0-7.

Scoreverloop VEP - Zwammerdam (4e Klasse B, zaterdag) 1-1: 0-1 Jordi de Groot, 1-1.

Scoreverloop BSC '68 - Haastrecht (4e Klasse C, zaterdag) 0-0.

Hieronder kun je de radio-interviews met Arjen Linstra (Aarlanderveen), Ronald Rosdorff (Koudekerk), Gerald van der Klok en Marco Lange (BSC '68) terugluisteren.