Voetbaloverzicht: Zwammerdam klopt Alphia in beker, prima start BSC ‘68, Alphense Boys en Alphen

Foto: Jaap Peters (Zwammerdam.net)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Zwammerdam heeft voor een verrassing in de districtsbeker gezorgd door met 0-2 te winnen van Alphia. Mark van Zoest en Jordi de Groot maakten de doelpunten. In dezelfde bekerpoule verloor Koudekerk van GSV (3-5). Bryan van Delft scoorde twee maal, Jorin Roosenbrand één keer.

Alleen de poulewinnaars bereiken de tweede ronde, ieder team speelt drie groepswedstrijden. Wie ook goed op weg is, is BSC '68. De Benthuizenaren startten met een 6-0 zege op MMO (doelpunten: Reno Smulders, Remco Bor, Nick Holstege, Stijn van Leeuwen, Dylan Flohr, Lody Dijkhuizen). Alphense Boys zorgde ook voor een stuntje door met 2-1 te winnen van het tweede team van Quick Boys, waar de nodige eerste elftalspelers meededen. Mustapha Yachou nam beide treffers voor zijn rekening.

Oosterheem - Hazerswoudse Boys eindigde in 1-1. Leo de Ruiter was trefzeker. Floreant ging verrassend met 4-1 onderuit tegen Kickers '69, ondanks een doelpunt van Jeffrey Hilgeman. Bernardus kreeg met 8-1 een gigantisch pak slaag op de broek van Haastrecht. Op zondag won Alphen met 3-0 van HOV/DJSCR. Ferry van Leeuwen, Yassine el Jagoubi en Steven van der Pijl scoorden. Aarlanderveen won dinsdagavond met 0-1 bij Siveo '60.