Voetbalweekend: ARC één minuut af van periodetitel én ticket nacompetitie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondanks een nederlaag tegen het DHSC (1-0) van oud-international Wesley Sneijder konden een half uur na het laatste fluitsignaal alsnog bijna de bloemen uitgedeeld worden aan ARC. Want tot diep in blessuretijd op een ander veld lag de Racing, dat zelf dertig minuten eerder aan de wedstrijd was begonnen dan de concurrentie, op periodetitelkoers. Maar een slotfase in extremis doet het feestje doen uitstellen. Ook al kan het desondanks eigenlijk niet meer misgaan op de laatste speeldag van de zaterdag-Hoofdklasse A.

Het is dat FC 's-Gravenzande in blessuretijd twee keer scoort tegen hekkensluiter Rijsoord en met 3-2 wint in plaats van met 1-2 verliest (of met 2-2 gelijkspeelt), anders was ARC afgelopen zaterdag al officieel periodekampioen geweest. Nu valt de beslissing komende zaterdag op de tiende speeldag van de tweede periode. De rood-zwarten staan drie punten voor op FC 's-Gravenzande en hebben een doelsaldovoorsprong van elf treffers. ARC moet - bijvoorbeeld - met 5-0 verliezen van Zwaluwen en FC 's-Gravenzande met 6-0 winnen van koploper Capelle wil het nog fout gaan.

De slotfase was meer clubs niet goed gezind. Aarlanderveen en Alphia verspeelden allebei een driepunter in de laatste minuten, terwijl Floreant juist in de extra speeltijd de overwinning veiligstelde. Alphense Boys klimt door de tweede zege op rij en zeven punten uit drie wedstrijden naar plek zeven in de zondag-Hoofdklasse A.