Voetbalweekend: lang leve de blessuretijd voor Alphense Boys en Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - BSC '68 staat op de drempel van het periodekampioenschap. Als in de volgende wedstrijd, over twee weken, een voordelig doelsaldo van vijf treffers met succes wordt verdedigd is de formatie van trainer Marco Lange verzekerd van een startbewijs voor de nacompetitie.

Ook Zwammerdam kan nog periodekampioen worden en heeft alles in eigen hand, maar in tegenstelling tot de Benthuizenaren moet Damme nog een wedstrijd inhalen en een duel uitspelen voordat over twee weken opgegaan kan worden voor het beslissende treffen.

Aarlanderveen, Alphia (beiden 3e Klasse A) en Floreant (4e Klasse C) hadden een periodekampioenschap niet in eigen hand, maar zijn na dit weekend ook uitgeschakeld voor de strijd om het eerste prijsje van dit seizoen. Verder sleepte ARC een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen Smitshoek.

Op zondag waren Alphense Boys en AVV Alphen allebei zielsblij met de blessuretijd. In de extra speeltijd greep Alphense Boys naar de winst op Velsen (2-3) en pakte Alphen een punt tegen SEP (3-3).

Scoreverloop en interviews