Voetbalweekend: tranen bij BSC ‘68, Alphense Boys en Alphia winnen, ARC verliest

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor vrijwel alle amateurvoetballers stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd sinds vorig jaar oktober op het programma. Het werd Jelle Verhoeff van BSC '68 na afloop allemaal even te veel. 'Voetbal is zó belangrijk voor mij', zegt de spits terwijl hij zijn emoties niet in bedwang kan houden.

Zijn BSC '68 startte de nieuwe competitie met winst. Ook Alphia, Bernardus, Zwammerdam, Floreant en Hazerswoudse Boys zegevierden. Aarlanderveen, Koudekerk en Alphense Boys Zaterdag gingen onderuit.

Voor ARC stond alweer de vijfde competitiewedstrijd op het programma. Ondanks het goede veldspel zeker driekwart van de wedstrijd, zag trainer Mark Evers hoe zijn ploeg met 2-0 verloor door een benutte strafschop en een wonder van een doelpunt van Zwaluwen. Maar bovenal óók, door zelf als ARC zijnde de vele grote kansen niet af te maken.

Daar staat tegenover dat Alphense Boys met een 2-5 eindstand van het veld stapt in en tegen Emmen. Negen punten uit vijf wedstrijden is goed voor de derde plek in de zondag-Hoofdklasse A.

Scoreverloop en interviews