Vogelgriep vastgesteld in Bentwoud: ‘Houdt uw hond goed in de gaten’

BENTHUIZEN/BOSKOOP - In het Bentwoud tussen Benthuizen en Boskoop is vogelgriep vastgesteld bij overleden (water)vogels. Dat meldt Staatsbosbeheer maandag.

De natuurbeheerder waarschuwt bezoekers van het gebied. 'Ziet u een opvallend makke vogel, welke ingedoken zit en weinig van uw aanwezigheid aantrekt, dan is de kans groot dat deze vogel besmet is met het griepvirus', legt Staatsbosbeheer uit. 'Het is belangrijk dat u zelf de vogel niet aanraakt. Ook wij mensen kunnen ziek worden van vogelgriep.' In deze gevallen kunnen mensen de Dierenambulance inschakelen om de vogels op te halen.

Wanneer iemand een dode vogel vindt in het Bentwoud, is het verzoek om daar melding van te maken bij Staatsbosbeheer. Dit kan door een duidelijke locatie en foto te mailen naar j.leeuwis@staatsbosbeheer.nl. Staatsbosbeheer zorgt er dan voor dat de overleden vogels worden afgevoerd.

Opletten met honden

Verder geldt er een waarschuwing voor hondeneigenaren. Ook deze viervoeters kunnen ziek worden bij aanraking met besmette vogels. 'Houdt daarom uw hond goed in de gaten en zorg dat deze altijd in het zicht blijft lopen. Op deze manier voorkomt u dat uw hond tijdens zijn struintocht onopgemerkt aan een dode vogel zit.'