Gepubliceerd op 18 December 2018 om 15.46 uur

Vogelpark Avifauna breidt uit met nieuw verblijf ‘de Savanne’

ALPHEN AAN DEN RIJN – Twee projecten kunnen rekenen op een eenmalige bijdrage vanuit het Lokaal Economisch Fonds (LEF) van de gemeente Alphen aan den Rijn. Eén van die projecten is een nieuw te realiseren verblijf in vogelpark Avifauna.

Avifauna heeft naar eigen zeggen de ambitie om de komende tien jaar uit te groeien tot een dierenpark van de toekomst, waar vogels de hoofdrol hebben. Op dit moment brengen zo’n 350.000 bezoekers per jaar een bezoek aan het park, dat wil Avifauna laten stijgen tot 500.000 bezoekers. Om dat te kunnen realiseren is een zogeheten schaalsprong nodig.

Een van de onderdelen van die schaalsprong is het realiseren van een nieuw verblijf: een savannegebied. Vanuit LEF komt 50.000 euro beschikbaar voor het nieuwe verblijf ‘de Savanne’. Het ontwikkelen van het nieuwe verblijf draagt volgens de beoordelingscommissie bij aan het toerisme en de werkgelegenheid. Bij het ontwerp van het nieuwe verblijf krijgen duurzaamheid en vergroting van de biodiversiteit prioriteit. 

Vivendo

De neiuwe ICT-startup Vivendo in Alphen aan den Rijn kan rekenen op een bijdrage van 49.998 euro. Vivendo wil een app ontwikkelen waarmee abonnementen voor woningonderhoud aan eigenaren van Alphense koopwoningen worden aangeboden. Voorwaarde is wel dat het bedrijf voor minimaal drie jaar in Alphen aan den Rijn gehuisvest blijft.

Beide initiatiefnemers hebben een tenderprocedure aangevraagd voor cofinanciering vanuit LEF. Partijen kunnen daarbij kans maken op een eenmalige cofinanciering, daarbij gaat het om bedragen tussen de 10.000 en 50.000 euro. Projecten dienen bij te dragen aan de doelstellingen vanuit het Economisch Actieprogramma 2016-2019 van de gemeente Alphen aan den Rijn.

advertentie
.
advertentie