Voor eerst sinds halfjaar één week geen nieuwe coronadoden geregistreerd

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst in ruim een halfjaar tijd zijn een week lang geen nieuwe corona-overlijdens geregistreerd in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat blijkt uit de wekelijkse coronacijfers van de GGD. De laatste keer dat er een volledige week was dat bij de gezondheidsdienst geen dode(n) is of zijn gemeld, was in de eerste week van oktober.

Sinds het kabinet vorig jaar september de coronamaatregelen aanscherpte als gevolg van 'de tweede golf' zijn 85 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn overleden aan het coronavirus. Hoeveel mensen in de periode daarvoor aan corona zijn gestorven, zegt de GGD niet exact te weten. Dat komt omdat in de eerste maanden van de pandemie lang niet alle aan corona overleden mensen als zodanig zijn geregistreerd.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen week gestegen. Vorige week kende Alphen een lichte daling na zes weken stijging, maar tussen maandag en zondag is het percentage met bijna 38 procent gestegen tot 321. Dat is het hoogste aantal sinds de eerste week van januari. Twee coronapatiënten zijn in de week opgenomen in het ziekenhuis.

Regionale cijfers

Ook in de rest van regio Hollands Midden liep het aantal nieuwe coronabesmettingen afgelopen week op: van 1789 tot 2307. 26 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, een week eerder werden dertien regiogenoten overgebracht naar het ziekenhuis. Vier overlijdens registreerde de gezondheidsdienst, ten opzichte van zes de week daarvoor.

Lees ook: Reguliere zorg in ziekenhuizen opnieuw afgeschaald vanwege corona: 'Voorspellingen die je niet wilt zien'