‘Voor zomer meer duidelijkheid over NS-station Hazerswoude’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen twijfelt er niet aan dat het nieuwe treinstation bij Hazerswoude-Rijndijk er komt. Steeds meer scepsis ontstaat er onder de bevolking van Hazerswoude en Koudekerk. Het blijft al zo lang stil, komt dat station er überhaupt nog wel? SP stelde politieke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

'Naar verwachting zal er voor de zomer van 2018 (meer) duidelijkheid komen', stelt het Alphense gemeentebestuur. Het nieuwe station heeft consequenties voor het hoofdrailnet. Daar vindt momenteel overleg over tussen initiatiefnemer Provincie Zuid-Holland, NS en het ministerie. 'Vervolgens kunnen de ontwerpen voor het station door ProRail en de stationsomgeving door de gemeente verder worden uitgewerkt.'

Nieuwe woonwijk

Ten noordwesten van het nieuw te bouwen treinstation gaat 'Westvaartpark' worden ontwikkeld. In deze nieuwe wijk worden minimaal 285 woningen gebouwd. Staatsbosbeheer is eigendom van een deel van de grond. Met de organisatie wordt overleg gevoerd over een aantal mogelijke locaties voor zogeheten natuurcompensatie in het Bentwoud. Ook hier wordt rond de zomerperiode meer duidelijkheid over verwacht, stelt het college van burgemeester en wethouders.