Voorbereidingen voor aanleg van nieuwe fietsbrug over Aarkanaal

ALPHEN AAN DEN RIJN - Volgende maand starten de eerste voorbereidende werkzaamheden om de nieuwe fietsbrug over het Aarkanaal in Alphen aan den Rijn te realiseren. De fiets- en voetgangersbrug gaat een verbinding vormen tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Nieuwkoopseweg.

In december worden bomen en beplanting ten westen van de Burgemeester Bruins Slotsingel weggehaald. 'Met deze werkzaamheden wordt voorkomen dat er komend voorjaar broedende vogels in het groen nestellen, waardoor de aanleg van de fietsbrug vertraagd kan worden', legt de gemeente uit. Nadat de bomen gerooid zijn, wordt het terrein vlak gemaakt. Ook wordt volgende maand gestart met de sloop van de woning aan de Oostkanaalweg 2.

Bij de Raad van State is door omwonenden bezwaar ingediend tegen de nieuwe fietsbrug. De gemeente Alphen aan den Rijn verwacht dat hier begin volgend jaar uitsluitsel over komt. 'Ondertussen wordt een aannemer gezocht die het ontwerp verder gaat uitwerken. Als alles goed verloopt, kan de bouw van de brug halverwege 2021 van start gaan.'