Voorbeschouwing competitie Alphense Boys: ‘Wij zitten op 75 procent’

Foto: Paul Bahlmann

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Wij zijn klaar om het te gaan doen en een wedstrijd te gaan spelen die erom gaat. Of we ook goed genoeg zijn, dat gaan we zien.' Remco Tuinenburg, de kersverse oefenmeester van Alphense Boys, heeft zin in zijn eerste échte job als hoofdtrainer. Al gaat het nog niet bepaald gestroomlijnd.

Door tal van blessures heeft Tuinenburg in de voorbereidingsperiode, waarin niet één oefenwedstrijd werd gewonnen, nog nooit met zijn beoogde basiselftal gespeeld. Aan de conditie moet gewerkt worden, nieuwe spelers moeten wennen aan het hoge(re) niveau en de speelstijl moet erin geslepen worden. Als het elftal in de winterstop op 100 procent van zijn kunnen moet zijn, zit het team volgens Tuinenburg nu op 75 procent.

'Ik zie dat de jongens mijn speelstijl gaan begrijpen en zien wat de trainer wil', zegt Tuinenburg. 'De trainer wil verzorgd, aanvallend voetbal spelen. En dat de jongens zelf nadenken over hoe ze het beste een tegenstander kunnen bestrijden.' En dat wil Tuinenburg - op de langere termijn - doen met zo veel mogelijk jongens uit de eigen jeugdopleiding.

Doelstelling

Dit jaar geen uitspraken bij Alphense Boys dat de rood-witte brigade gaat strijden om het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Tuinenburg denkt tot aan de winterstop nodig te hebben om aan zijn elftal te bouwen.

'Als iedereen fit is bij ons, hebben we een redelijk team. Maar als er twee of drie spelers wegvallen, hebben we het lastig. Zeker in de beginfase', meent Tuinenburg. 'Als we een week of tien à twaalf met elkaar bezig zijn, verwacht ik dat de spelers die van een lager niveau komen het hebben opgepikt.'

Hieronder kun je het interview met Remco Tuinenburg bekijken waarin hij uitgebreid vooruitblikt op de voetbalcompetitie. Onder meer de voorbereidingsfase, zijn (smalle) selectie, de veranderingen die hij wil doorvoeren bij Alphense Boys en het dillema tussen kiezen uit promoveren naar de zondag-derde divisie of overstappen naar de zaterdag-hoofdklasse komen aan bod. Alphense Boys opent zondag de competitie met een uitduel tegen Emmen. Studio Alphen zendt alle wedstrijden van Alphense Boys live uit op de radio en zal regelmatig met een camera aanwezig zijn voor een samenvatting op televisie en YouTube.