Voorbeschouwing voetbalweekend: twee inhaalduels tussen bekeraffiches

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Studio Alphen doet dit weekend live radioverslag van de voetbalwedstrijden BSC '68 - Alphia, Meerburg - Koudekerk (allen zaterdag), Teylingen - Alphense Boys en WVC - COAL (allen zondag). Op televisie zijn vanaf maandag samenvattingen van BSC '68 - Alphia en Meerburg - Koudekerk te zien.

Iedere vrijdag of zaterdag beschouwt Studio Alphen voor op het aanstaande voetbalweekend met de verslaggevers die de wedstrijden op zaterdag en zondag gaan bezoeken. Op maandag blikken we terug op de dan gespeelde voetbalwedstrijden.

Twee inhaalwedstrijden

BSC '68 - Alphia en Meerburg - Koudekerk zijn de inhaalwedstrijden die dit weekend op het programma staat. Beide duels werden in de voorbije weken uitgesteld vanwege jubilea bij BSC '68 en Meerburg. 'BSC '68 heeft door de winst uit de laatste twee wedstrijden zelfvertrouwen geput en wil die lijn doorzetten. Alphia mist door blessures, schorsingen en vakanties diverse spelers en dus zal Angelo Leverock moeten puzzelen wat betreft de opstelling. Ik verwacht hierdoor een open strijd waarbij beide de aanval gaan opzoeken', blikt verslaggever Peter Fase vooruit.

Naast de gemeentelijke derby tussen BSC '68 (Benthuizen) en Alphia (Alphen aan den Rijn) staat ook de ontmoeting tussen twee boezemvrienden op de rol, oftewel het Meerburg van Alex Redel en het Koudekerk van Ronald Rosdorff. Verslaggever Michel la Faille: 'Beide trainers kijken erg uit naar dit duel. Rosdorff volgde anderhalf jaar geleden Redel op als trainer van Koudekerk die naar Meerburg vertrok. Meerburg valt tegen, had gedacht dichter tegen promotie naar de derde klasse aan te zitten en Koudekerk bewijst wat veel mensen al verwachtten: een subtopper te zijn.'

Sport Lokaal

Iedere zaterdag- en zondagmiddag (14.00-18.00 uur) kun je op Studio Alphen luisteren naar het radioprogramma Sport Lokaal met live verslag van lokale voetbalwedstrijden. Ook andere sporten als waterpolo, korfbal, tafeltennis en hockey passeren wekelijks de revue. De samenvattingen zie je vanaf maandagavond 19.10 uur drie dagen lang op televisie bij Studio Alphen.

Naast het live radioverslag, interviews na afloop, televisiesamenvattingen, het maandelijkse programma De Voetbalkantine en de reguliere sportnieuwsvoorziening beschouwen we dit seizoen iedere vrijdag voor op het voetbalweekend en blikken we op maandag terug. Dat doen we met de verslaggevers die dat weekend de voetbalwedstrijden bijwonen of hebben bijgewoond.