Voorrondes lokale bandcontest Alphen on Fire bijna van start

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense podia vullen zich vanaf zaterdag 19 november maandelijks met lokaal muzikaal talent. Twintig bands doen mee aan de nieuwe bandcontest 'Alphen on Fire'. In vijf voorrondes verspreid over de gemeente werken zij toe naar de finale in Parkvilla.

De bands treden live op voor publiek dat de optredens gratis mag bijwonen. De muziek gaat van funk tot pop, langs hiphop tot punk en naar de mooiste covers. Pleyn 68 in Hazerswoude-Rijndijk, Het Stek in Hazerswoude-Dorp, The Cube in Boskoop, Poppodium Max en Theater Castellum in Alphen aan den Rijn stellen hun deuren open voor bands en publiek tijdens vijf voorrondes.

Per avond spelen drie of vier bands ieder een half uur om hun repertoire aan het publiek en de jury te laten horen. De jury beoordeelt de bands onder meer op instrumentbeheersing, toonvastheid en performance. Aan het eind van de voorronde volgt een juryrapport en wordt bekend welke band doorgaat naar de finale. Alle voorrondes starten 20.00 uur.

Grande finale

Tijdens de grande finale op zaterdag 1 april wordt de winnaar uitgeroepen. Deze band wint een dag professionele studio-opname en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. Alle finalisten krijgen bovendien de kans om op te treden bij Studio Alphen in het radioprogramma Café de Engelenhoek.

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven. Meer podium bieden voor pop-optredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven. Een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ organiseren de bandcontest.