Voorstel gemeente Alphen: kinderboerderij Bospark sluiten, hertenkamp openhouden

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans is groot dat de kinderboerderij in het Bospark in Alphen aan den Rijn na de zomer ophoudt te bestaan. Dat voorstel doet het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Stichting Alphense Kinderboerderijen heeft niet de middelen om drie kinderboerderijen goed te exploiteren. 'We krijgen te weinig geld om goed te draaien, maar te veel subsidie om om te vallen', zei Wim Roest, voorzitter van de kinderboerderijen, eind februari al. En dus wordt de gemeente Alphen gevraagd om structureel extra subsidie te verstrekken.

Wethouder Leo Maat (GroenLinks) stelt op zijn beurt voor om het beheer van de locatie Bospark over te nemen. Dat betekent dat de kinderboerderij sluit, maar het oorspronkelijke hertenkamp blijft. De stichting krijgt dus geen extra subsidie, maar moet op deze manier voldoende geld overhouden om twee kinderboerderijen te beheren.

Zegersloot en De Contactweide blijven open

'Op deze manier wordt aan Stichting Alphense Kinderboerderijen meer financiële en personele ruimte geboden om de kinderboerderijen Zegersloot en De Contactweide goed te exploiteren', aldus Maat. De andere kinderboerderij in Alphen blijft wel open. Dat geldt ook voor de kinderboerderij in Boskoop.

Stichting Alphense Kinderboerderijen is niet blij met het voorstel en hoopt dat de gemeenteraad in juni anders beslist.

Lees ook: Stichting Alphense Kinderboerderijen verbijsterd over mogelijke sluiting 'Bospark'