Vrede, liefde en veel muziek tijdens nieuw festival Blooming Boskoop

Foto: Stichting Blooming Boskoop

BOSKOOP - Geïnspireerd door de activiteiten tijdens het afgelopen feestjaar Boskoop 800, kunnen inwoners van het kwekersdorp aankomende zomer weer genieten van een week vol feest. Van 10 tot 15 juni wordt de Proeftuin van Holland aan het Rijneveld omgetoverd tot festivallocatie.

Vrede, liefde en muziek zijn de begrippen waar het tijdens Blooming Boskoop om draait. ‘Het wordt een festijn in de sfeer van de jaren 60 en 70. We gaan als het ware terug naar de tijd van de hippies’, vertelt bestuurslid van Stichting Blooming Boskoop, Donja Verbeij. ‘De specifieke sfeer maakt het leuk voor de jonge generatie, maar zeker ook de ouderen kunnen zich in deze sfeer herkennen.’

Naast de vrijelijke sfeer en de boodschap dat je moet genieten van het leven, speelt ook de locatie een belangrijke rol. ‘De Proeftuin van Holland is gelegen middenin de polder, tussen de sprekende kavels en slootjes, waar Boskoop bekend om staat’, gaat Verbeij verder. ‘Op deze manier kunnen we Boskoop, na het afgelopen jubileumjaar, nog eens op de kaart zetten.’

Vol programma

Tijdens het nieuwe Boskoopse festival is veelvuldig livemuziek te horen en staan er verschillende activiteiten op het programma. Op zaterdag 10 juni wordt het festijn afgetrapt met het Polderfeest, waarbij verschillende bands hun geluid laten horen. De dag daarna kan worden bestempeld als de Polderdag. Er zijn dan allerlei kraampjes te vinden op de festivallocatie en zijn er verschillende activiteiten te doen.

De rest van de week is gevuld met een Polderloop op woensdag 14 juni: een wandeling van zo’n vijf kilometer door de Boskoopse polders. De opbrengst van deze wandeling gaat naar de bouw van een natuurspeeltuin voor kinderen met een beperking. De feestelijke week zal worden afgesloten met het afspelen van een opgenomen versie van een rockconcert onder begeleiding van livemuziek.

De laatste dag van het festijn staat er tevens een besloten borrel op de planning voor alle leden van de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA). ‘Door middel van het organiseren van deze speciale borrel willen we Alphense ondernemers meer verbinden met hun Boskoopse gelijken’, licht Verbeij toe.

De aftrap van het festival Blooming Boskoop is om 15.00 uur. Voor de verschillende activiteiten zijn tickets beschikbaar variërend van 16 euro voor het Polderfeest en de Poldertocht. Om mee te kunnen doen aan de activiteiten gedurende de Polderdag wordt een bedrag van 6 of 3,50 euro gevraagd.