Vrienden van Flora LIVE krijgt ontheffing om door te gaan

Foto: Don van der Meer

BOSKOOP - Het jaarlijkse muziekspektakel Vrienden van Flora LIVE gaat - onder de huidige omstandigheden - volgend weekend door. Veiligheidsregio Hollands-Midden heeft Flora Boskoop ontheffing verleend om meer dan maximaal dertig personen in de theaterzaal te ontvangen op 16, 17 en 18 oktober.

Het gaat om een incidentele ontheffing voor het desbetreffende weekend, meldt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn. De vorige week aangescherpte coronamaatregelen bieden burgemeesters ruimte om ontheffing te verlenen voor gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. Het evenementen Vrienden van Flora LIVE voldoet in de ogen van burgemeester Liesbeth Spies (CDA) aan die richtlijn.

Vrienden van Flora LIVE is een muziekevenement waar lokale bands optreden. Dit jaar geen stampvolle zalen met feestende mensen, maar het publiek zit aan tafels en nuttigen tijdens de optredens hun diner. Onder meer De Bende van Eliende, The Naked Truth en Little Stef treden op.

ParkVilla

Verspreid over Nederland wordt met name aan theaters een ontheffing verleend. In de gemeente Alphen aan den Rijn heeft alleen het Alphense ParkVilla een permanente ontheffing gekregen. Voor Castellum is een ontheffing niet nodig, omdat de heropening van het theater is uitgesteld tot minimaal na de jaarwisseling.

Lees ook: Vrienden van Flora LIVE: geen massapubliek maar 4-gangen diner