Vrijwel alle voetbalwedstrijden afgelast komend weekend

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Alle voetbalwedstrijden in West I en West II zijn afgelast voor komende zaterdag. Door de gevallen, en nog altijd niet verdwenen, sneeuw zijn de (kunst)grasvelden onbespeelbaar. Alle jeugd- en seniorenwedstrijden op recreatief niveau gaan niet door. Maar ook alle eerste elftallen van clubs uit de gemeente Alphen komen zaterdag niet in actie.

Alleen de wedstrijden die in de landelijke-categorie worden afgewerkt, zijn door de KNVB niet afgelast. Dat betekent dat de A1 (JO19-1), C1 (JO15-1) en D1 (JO13-1) van Alphense Boys als enige teams in actie komen zaterdag, mits het kunstgrasveld op dat moment sneeuwvrij en - dus - bespeelbaar is. Dat is bij Alphense Boys niet het geval, waardoor de A1 en D1 zijn afgelast.

Zondagvoetbal

Op zondag zijn de voetbalwedstrijden voor alle elftallen afgelast, behalve de wedstrijden van de eerste elftallen. De KNVB beslist uiterlijk zaterdag om 12.00 uur of de duels van alle eerste elftallen in West II (onder meer Alphen en Bernardus, maar ook het vrouwenteam van Bernardus) alsnog algeheel afgelast gaan worden.

IFC - Alphense Boys zal hoe dan ook niet door de voetbalbond worden afgelast. Alleen als er zondag nog sneeuw ligt op het kunstgras van IFC, zal die wedstrijd niet door gaan. Maar dat besluit moet de consul in Hendrik-Ido-Ambacht na inspectie van het kunstgrasveld persoonlijk nemen.