Vroege goal helpt ARC aan winst in eerste competitiewedstrijd van seizoen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dat de eerste klap maar een daalder mag zijn voor ARC. Het spelvertoon tegen Jodan Boys was zaterdag nog niet om over naar huis te schrijven, maar om de woorden van trainer Mark Evers te gebruiken: 'dat is van ondergeschikt belang tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen'.

De Racing won - zo'n 320 dagen na de laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen - de Groene Hart-derby in de Hoofdklasse A van Jodan Boys uit Gouda. 0-1 was de eindstand. Al na acht minuten stonden deze cijfers op het scorebord. Luuk Samsom bediende Arjan Ouwendijk, die op zijn beurt wist te scoren.

Ondanks dat de Alphenaren onder druk stonden, was de eerste kans meteen raak. ARC kreeg daarna nog meerdere mogelijkheden om de tweede aan te tekenen, maar het was niet zorgvuldig in de afronding of in de actie die tot assist gepromoveerd had moeten worden. Daarentegen kreeg ook Jodan Boys genoeg kansen om een doelpunt te maken.

'Qua balbezit is onze zege wellicht niet verdiend', stelt ARC-doelman Aäron Balk na afloop. 'Maar wij stonden compact opgesteld en hebben weinig kansen weggegeven.' Evers gebruikt soortgelijke woorden na het laatste fluitsignaal. 'Het omschakelen ging goed en we hebben keihard gewerkt. Maar wij waren niet de bovenliggende partij.'

'Niemand gelukkiger dan ik'

'Ik speelde Luuk Samsom in, hij gaf écht een goede bal. Een fantastische bal binnendoor, waardoor ik 'm kon maken', omschrijft Ouwendijk zijn doelpunt. 'Ik dacht eigenlijk dat Luuk 'm in één keer zou geven. Maar hij wachtte een fractie waardoor ik nog makkelijker kon scoren.'

Naast de winst was iedereen met name blij dat er weer om het echie gevoetbald kon worden. 'Als je na bijna een jaar weer mag voetballen en als je uit tegen Jodan Boys, dat gezien wordt als een lastige tegenstander, kunt winnen en het winnende doelpunt maakt, dan is er niemand gelukkiger dan ik', besluit Ouwendijk.

Scoreverloop Jodan Boys - ARC 0-1 (0-1): 0-1 Arjan Ouwendijk.

Hieronder is de samenvatting van Jodan Boys - ARC te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers, Arjan Ouwendijk en Aäron Balk bekijken.