Vrouw chanteert man die dickpic stuurt via WhatsApp: ‘Als je niet betaalt…’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 20-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk, omdat ze een man uit Noordwijk chanteerde met een foto van zijn geslachtsorgaan. Hij had haar de dickpic gestuurd in de hoop op een afspraakje, maar ze ging hem via WhatsApp om geld vragen. Als hij niet betaalde, zou ze de piemelfoto sturen naar familie en bekenden.

Het Leidsch Dagblad schrijft dat de verdachte, C.B. uit Alphen aan den Rijn, de man uit Noordwijk 2100 euro wist af te troggelen met de chantage. In maart 2022 legde hij online contact met haar. Ze vroeg al meteen geld van hem, zonder dat er een ontmoeting was. Hij moest haar betalen voor een bezoekje aan een hotel en een club in Rotterdam met vriendinnen. Hij mocht ook benzinegeld voor het uitstapje overmaken en toen de dames een extra fles champagne wilden bestellen, kon hij weer dokken.

De Noordwijker wilde C.B. wel eens ontmoeten, en zond haar de dickpic. Aanvankelijk reageerde ze met een seksuele toespeling, maar in de appjes daarna veranderde haar toon. Ze kon hem 'voor schut zetten' met die foto, schreef ze. Ze zou de afbeelding naar zijn broer sturen, als hij niet betaalde. Verschillende malen stortte de Noordwijker honderden euro's, maar dat was niet voldoende. 'Zal ik je moeder dan maar je lul sturen?', appte C.B. toen de Noordwijker niet meteen over de brug kwam.

Bedreigd met kogels

'Het werd steeds lelijker', zei de rechter afgelopen vrijdag tijdens de rechtszaak over de chantage. Op een gegeven moment werd de Noordwijker ook bedreigd met 'kogels' als hij niet zou betalen. C.B. ontkende op de zitting de Noordwijker zelf gechanteerd te hebben met de dickpic. Twee vriendinnen zouden de berichten gestuurd hebben, zei ze. 'Ik was helemaal overdonderd door zijn foto en wist niet wat ik ermee moest doen.'

De vrouw kwam eerder, tijdens het politieverhoor, met een ander verhaal: een vriend uit Gouda zou de chantage met de piemelfoto gepleegd hebben. 'U draait eromheen', meende de rechter vrijdag. 'Uw verklaringen zijn ongeloofwaardig.' De opgelegde werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig voorwaardelijk, is overeenkomstig de eis van de officier van justitie. Ook bepaalde de rechter dat de Alphense vrouw de man 2100 euro moet terugbetalen.