Vrouw en kinderen sprongen uit raam huis Stoelmatter uit angst voor meer explosies

ALPHEN AAN DEN RIJN - De bewoners van het huis aan de Stoelmatter in Alphen aan den Rijn waar maandag- op dinsdagnacht een explosief is afgegaan, zijn uit het raam van de eerste verdieping gesprongen. Ze waren bang voor nog meer explosies. De bewoonster van de woning verklaart dat aan Hart van Nederland.

De bewoners zeggen geen idee te hebben wie achter de explosie zou kunnen zitten. 'Er gaan nu allemaal wilde cowboyverhalen rond dat het een boze ex zou zijn, maar dat is gewoon niet waar. Ik heb geen idee waar dat verhaal vandaan komt', zegt de bewoonster. 'Het is al erg genoeg dat er een explosief bij mij door de brievenbus wordt geduwd.'

Wel waren het angstige momenten toen er rond 02.30 uur een harde knal te horen was. Het gezin, bestaande uit de moeder, een zoon en drie dochters, wist niet of er nog een klap zou volgen en besloot om vanaf de eerste verdieping uit het raam te springen. 'Ik weet niet wat er bij mij in de gang lag, maar we moesten daar weg.' Niemand raakte gewond door de knal of door de sprong naar beneden.

Camerabeelden

Op camerabeelden is volgens het SBS6-televisieprogramma te zien hoe een mannelijke figuur iets in de brievenbus probeert te doen en dit vervolgens aansteekt. Als dat gelukt is, slaat hij op de vlucht. De politie doet nog onderzoek naar de zaak. Dinsdagmiddag is de politie bezig met het buurtonderzoek en ondervraagt omwonenden.