Waarom plukte ADO Reyneveld en Timmermans zo laat weg bij ARC?

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC hield donderdagavond een sponsorbijeenkomst in zijn kantine. Speciaal voor deze gelegenheid waren ADO Den Haag-hoofdtrainer Fons Groenendijk, diens manager Voetbalzaken Jeffrey van As en ADO-persvoorlichter Ronald van der Geer naar ARC gekomen. De vraag die je natuurlijk kan verwachten: waarom neemt ADO pas op de voorlaatste dag van de transferperiode Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans over en niet veel eerder?

'Je kon duidelijk merken dat ze er wel mee zaten', merkte ARC-icoon Nick Bouman. 'Op de datum van de eerste beslissingswedstrijd van ARC bij RCL ging Van As, die daar was vanwege een wedstrijd van zijn zoon, nog even de tweede helft bekijken omdat ADO-target Mats van Kins bij RCL speelde. Toen zag hij Maarten in de tweede helft twee maal scoren...' Van As is bevriend met de assistent-trainer van RCL. Hij vertelde Van As dat er twee goede spelers bij ARC rondliepen en dat hij daar maar eens naar moest gaan kijken. 'Toen kwam Van As kijken bij de thuiswedstrijd tegen RCL en speelden Reyneveld en Timmermans de sterren van de hemel.'

Daarna heeft Van As snel gehandeld. Aanvankelijk zou ADO het dit seizoen doen zonder tweede elftal, maar op het laatste moment kwam toch een klein budget vrij om het beloftenteam gestalte te geven. Twee dagen na de beslissingswedstrijd tegen RCL, op maandag, nodigde Van As de jongens met hun familie en een afvaardiging van ARC uit voor een gesprek bij ADO. 'Maarten en Thijs hebben ja gezegd. En dat was een dag voor de sluiting van de periode. Dus hij begrijpt wel dat dat rauw aankomt bij zo'n vereniging', aldus Bouman.

Oefenwedstrijd tegen ARC

Tijdens de rondvraag kreeg Van As nog een aantal lastige vragen te beantwoorden. 'Met Maarten en Thijs erbij zou ARC dit seizoen fluitend kampioen geworden zijn...', zei een van de sponsoren. 'Kunnen jullie als goedmakertje niet een oefenwedstrijd met ADO Den Haag komen spelen bij ARC?' Dat bleek lastig, maar een compromis volgde snel: komende zaterdag bezoekt een groep ARC'ers de competitiewedstrijd van ADO tegen FC Groningen en Jong ADO Den Haag komt op een nader te bepalen datum met Reyneveld en Timmermans een oefenduel in Alphen spelen.

Groenendijk en Van As zijn tevreden over Reyneveld en Timmermans. 'Ze hadden aanvankelijk erg veel aanpassingsproblemen. Nu trainen ze af en toe mee met het eerste elftal en doen ze het goed.' Het tweetal vertrouwt erop dat Reyneveld en Timmermans, áls ze niet in aanmerking zouden komen voor een contract, terugkeren naar ARC. Reyneveld scoort de laatste weken regelmatig voor de Hagenaars en ook Timmermans krijgt steeds meer speelminuten in het beloftenteam.

Certificaat

Van As, Groenendijk en Van der Geer vertelden verder over de wederopstanding van ADO na het ontslag van trainer Zeljko Petrovic vorig jaar. ADO is verder gaan professionaliseren door een groot team om de A-selectie heen te bouwen.

Verder werd de jeugdopleiding van ARC tijdens de sponsoravond officieel gecertificeerd door de KNVB, omdat de opleiding de voorbije twee jaar sterk verbeterd is. In heel Nederland hebben 60 van de 3500 clubs zo'n certificaat. Onder hen ook Alphense Boys.