Wat moeten belangrijkste thema’s zijn bij gemeenteraadsverkiezingen in 2022? ChristenUnie en PvdA aan het woord

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden.

'Als je geen baan hebt, kun je je woning niet betalen. Als je een woning hebt die te klein is of je ligt in scheiding en je wil weg maar dat lukt niet omdat er geen dak boven je hoofd te vinden is, is je welzijn ook niet goed. Dat zijn voor ons 'de drie w's': wonen, werken en welzijn', geeft Caroline Blom van ChristenUnie aan.

Ernst-Jan Straver (PvdA) zet woningbouw op één: 'We zien dat de woningmarkt op hol is geslagen. Er moeten 4000 tot 6000 huizen gebouwd worden om alleen aan de huidige vraag te voldoen, dus dan heb je het nog niet eens over groei. Zelfs voor Alphen zijn dat enorme getallen en daar moeten we als politiek een antwoord op gaan vinden.'

Hieronder zijn de radio-interviews met Caroline Blom (ChristenUnie) en Ernst-Jan Straver (PvdA) te beluisteren. Daarin komen ook andere thema's aan het bod. De komende weken krijgen ook de andere fractievoorzitters het woord in Studio Alphen Politiek, dat iedere zondag van 13.00 tot 14.00 uur wordt uitgezonden op de radio bij Studio Alphen.

Lees en beluister ook: Gert van den Ham (D66) en Ank de Groot (RijnGouweLokaal)
Lees en beluister ook: Iris van de Kolk (SP) en Marjon Verkleij (CDA)
Lees en beluister ook: André de Jeu (Nieuw Elan) en Wil Verschuur (Beter Alphen)

Lees en beluister ook: René Driesen (GroenLinks) en Anouk Noordermeer (VVD)
Lees en beluister ook: Hans van Kuijk (SGP)